Konditionstest Bas

Kontroll av fordonets kondition

Konditionstest Bas

Ett konditionstest på Carspect ger dig ett opartiskt utlåtande av fordonet. 

Att utföra ett konditionstest ger ett bra underlag vare sig du ska sälja eller köpa en bil. Konditionstestet tar ungefär en halvtimme att utföra.  

Konditionstestet återspeglar bilens skick vid testtillfället och bygger på kontroll av fordonets kondition. Fordonets kondition bedöms med okulärkontroll, funktionskontroll och provkörning. 

Fordonets körbarhet 
Under provkörningen kontrollerar vi fordonets körbarhet. Vi lyssnar och känner efter missljud i motor och drivning. Vi utför en funktionskontroll på samtliga växlar i både höga och låga farter. Under provkörningen kontrollerar vi även hjulsystem och styrsystem efter missljud och hur fordonet beter sig på vägen.

Klimatanläggning 
Funktionskontroll av klimatanläggning görs gällande värme och kyla samt skadekontroll gällande komponenter som tillhör klimatanläggningen. 

Utrustning invändigt
Vi kontrollerar instrumentering och provar att invändig utrustning fungerar som det ska.

Bromssystem 
Under provkörningen utför vi ett bromstest i höga och låga hastigheter samt mäter upp fordonets retardationsförmåga, vilket är fordonets stoppförmåga.

Lack, karosseri, interiör 
Vi bedömer och kontrollerar fordonets interiör, lack och karosseri avseende skador och slitage. Givetvis jämför vi mot vad vi anser är normalt slitage. 

Däck och fälg 
Däck kontrolleras avseende däckmönster, skador och mönsterdjup. Under provkörningen kontrolleras obalans i fordonets hjul. Fälg kontrolleras gällande skador och funktion. 

Tillhörande utrustning, servicebok samt nycklar 
Vi utför en funktionskontroll och befintlighetskontroll av nycklar och gör en befintlighetskontroll av servicebok och instruktionsbok. Vi tar foto utvändigt samt på skador och även på senaste utförda service.

hit för att se priset.

Denna tjänst finns tillgänglig på utvalda stationer och gäller endast personbil och lätt lastbil, för mer information kontakta Kundtjänst.