Vanliga frågor

Vi utför kontrollbesiktning, registreringsbesiktning och efterkontroll. Fordon som du kan besikta hos oss är personbil, lätt lastbil (upp till 3 500 kg), motorcykel, släp, husbil/ husvagn och lyftplattform. Läs mer under Besiktning. Carspect erbjuder även flera frivilliga tester, du kan läsa mer om dem här.

Enklast bokar du en tid via vår internetbokning.

Öppettiderna varierar från station till station. Gå till stationer och läs mer under din station.

Vilka fordon du kan kontrollbesikta kan skilja sig från station till station. Gå till stationer och läs mer under din station. 

Priset styrs av vilken typ av besiktning du vill utföra, typ av fordon du vill kontrollbesikta och hur du vill betala. Priset varierar även beroende på station och tidpunkt men det är oftast förmånligare att betala direkt via webben, uppdaterade priser hittar du alltid i kalendern på vår bokningssida

Vår betallösning via Klarna möjliggör det för dig att välja olika typer av betalning. Du kan välja bland direktbetalning,  faktura och kort. Kort som vi accepterar är Visa, VisaElectron, Mastercard, Maestro och American Express.

Om du inte kontrollbesiktar fordonet i tid, får du automatiskt körförbud. Då får fordonet bara köras till en verkstad och till en ny besiktning. Om du däremot får ett körförbud på besiktningen får fordonet inte köras ifrån platsen. Viktigt att tänka på är att du också vid körförbud får ändrade försäkringsvillkor för ditt fordon. Prata gärna din ditt försäkringsbolag om villkoren.

Det tar cirka 20 minuter att utföra en kontrollbesiktning.

Ja, vi utför registreringsbesiktningar på flera av våra stationer. Priset för registreringsbesiktning varierar beroende på vilken typ av fordon du vill besikta. För frågor och tidsbokning, kontakta vår kundtjänst på telefonnummer 0771- 44 22 33.

Det beror på vilket fordon du har. En personbil, lätt lastbil eller buss som används för privat bruk och som är äldre än fem år, ska besiktas 14 månader efter den sista utföra kontrollbesiktningen.

Drop-in innebär att du åker till önskad station och får ditt fordon besiktat utan att boka tid i förväg, detta gäller i mån av lediga tider och är inte alltid möjligt. Om du vill vara säker på att din besiktning utförs innan ett visst datum rekommenderar vi att du förbokar en tid. Drop-in gäller både besiktning och efterkontroll av bil och lätt lastbil upp till 3 500 kg. Priset på en drop-in-tid styrs bl.a. av vilken typ av besiktning du vill utföra och vilken typ av fordon du vill besikta. Det tillkommer alltid en avgift för att betala på stationen därför är det oftast förmånligare att boka och betala direkt via webben.

Du kan betala med kontanter vid Helsingborg Berga. Övriga stationer är kontantfria.

Om du vill omboka din besiktningstid, gör du det smidigast genom att trycka här. Om du vill avboka din besiktningstid ringer du vår kundtjänst på telefonnummer 0771 44 22 33.

Fotografering har införts som en del i vårt kvalitetssäkringssystem. Vi fotograferar fordonet för att säkerställa att fordonet har varit på plats på stationen vid besiktningstillfället.

Om du vill besiktiga släpet i samband med kontrollbesiktningen måste du göra en separat bokning för släpet på en tid före eller efter din bokade kontrollbesiktning. Notera att släpbokning för en del stationer måste bokas via vår kundtjänst på nummer 0771 44 22 33 vardagar mellan 7 – 17.