Släpvagn

Besikta släpvagn på Carspect

För att hålla släpvagnen i optimalt skick ska en första periodisk kontrollbesiktning göras senast fyra år efter att den har tagits i bruk. Därefter ska inspektioner utföras vartannat år. Vi bjuder in dig att observera processen - det ger oss ett utmärkt tillfälle att diskutera med dig hur du bäst underhåller och tar hand om din utrustning!

Boka tid för släpvagnsbesiktning

Hur ofta ska man besikta en släpvagn?

Lätta släpvagnar med en maximal lastkapacitet på 3 500 kg måste besiktigas första gången inom 48 månader efter att de tagits i bruk, och efterföljande besiktningar ska ske var 24:e månad därefter. Undantag kan gälla för fordon som är över 50 år gamla om en godkänd besiktning har utförts under något av de två senaste kalenderåren.

Vad kostar en besiktning av släpvagn?

Du kan hitta våra priser för släpvagnsbesiktning på vår prissida, den kan du hitta här. Priser går också att hitta när du bokar tid.

Var kan man besikta?

Carspect erbjuder släpvagnsbesiktning i i flera stader, inklusive de största städerna till exempel Stockholm, Göteborg och Malmö.

Boka tid för släpvagnsbesiktning
 

Vad gäller för besiktning av släpvagn?

Bärande konstruktion

Att säkerställa fordonets säkerhet är högsta prioritet. Vi inspekterar noggrant ramen och synliga delar av bromsarna för att upptäcka eventuell rost eller skador för att minska risken under drift och därmed skydda trafikanter från potentiellt farliga situationer.

Hjulsystem.

Vi inspekterar varje släpvagns hjulsystem grundligt och ser till att alla hjul är ordentligt fastsatta och monterade på rätt sätt. Vi granskar även däckens mönsterdjup för att se till att inga skador har uppstått. Dessutom undersöker våra tekniker fjädringskomponenterna medan de snurrar hjulen för att upptäcka eventuella lagerljud eller funktionsstörningar innan de blir ett problem.

Belysning och kommunikation.

För att säkerställa synligheten och tillförlitligheten hos alla fordon på vägen utförs regelbundet kontroll för att inspektera reflexer, blinkers, bromsljus och andra viktiga belysningsfunktioner.

Kaross.

Vi inspekterar grundligt karossen på ditt fordon för att säkerställa att den är fäst på ett säkert och tryggt sätt. Vi är särskilt noga med att undersöka om det finns några skador eller skarpa kanter, eftersom även de minsta detaljerna kan göra stor skillnad när det gäller trafiksäkerheten.

Bromssystem.

Vi utvärderar grundligt effektiviteten hos bromsarna på båda sidor och bekräftar att de är tillräckligt starka för att få din släpvagn att stanna säkert när du använder dem. Dessutom säkerställer vi att parkeringsbromsen fungerar optimalt.

Övrigt.

På vår anläggning inspekterar vi proaktivt släpvagnar för eventuella problem; om ett fel misstänks i påskjutsanordningen eller stötdämparen utförs tester för att verifiera detta.