Motorcykel

Besikta MC på Carspect

För att se till att din motorcykel håller sig i toppskick är det viktigt att den genomgår regelbundna besiktningar. En motorcykel måste inspekteras senast fyra år efter den första användningen, och därefter måste en inspektion göras vartannat år.

Boka tid för besiktning av MC.
 

Hur ofta ska man besikta en motorcykel?

Motorcyklar skall genomgå en första trafiksäkerhetskontroll senast 48 månader efter det att de tagits i bruk för första gången och därefter var 24:e månad för att säkerställa att de fortsätter att uppfylla säkerhetsbestämmelserna.

Vad kostar en besiktning av MC?

Du kan hitta våra priser för besiktning av MC här. Priser går också att hitta när du bokar tid.

Var kan man besikta?

Carspect erbjuder besiktning av MC i många stader till exempel i Göteborg, Stockholm och Malmö.

Boka tid för MC.
 

Vad gäller för besiktning av lastbil?

1. Bärande konstruktion.

Vi kontrollerar din motorcykels ram för att se om den är rostfri eller skadad, det är ett viktigt steg för att garantera en säker körning. Genom att hitta eventuella problem tidigt kan du förebygga fel och hålla dig skyddad på vägarna.

2. Hjulsystem.

Inspektion av hjulsystemet omfattar kontroll av att hjulen är monterade på rätt sätt och att däcken har ett minsta mönsterdjup på 1 mm utan skador. Vi undersöker också framhjulet för att kontrollera att det inte finns missljud i motorcykelns hjullager.

3. Motor och drivlina.

Våra tekniker kontrollerar motorn för eventuella tecken på läckage och strukturella skador och inspekterar noggrant dess fästen. Vi kontrollerar också eventuellt slitage i drivlinans komponenter, t.ex. växlar och kopplingar, för att säkerställa en tillförlitlig körupplevelse.

4. Bromssystem

För att bibehålla högsta möjliga prestanda och säkerhet undersöker vi noggrant alla komponenter i motorcykelns bromssystem. Våra erfarna tekniker tar din MC på en sväng för att mäta dess retardationskapacitet, samt för att se om det finns några pulserande eller tryckproblem som förekommer. Vi ser också till att ABS-systemen fungerar optimalt.

5. Styrsystem 

Vi övervakar noggrant varje aspekt av motorcykelns styrsystem för att se till att du är skyddad och undviker klämskada vid fullt styrutslag.

6. Kaross

Vi inspekterar noggrant fordonskroppen för att se till att den uppfyller alla relevanta bestämmelser och att det inte finns några vassa kanter som kan utgöra ett säkerhetsproblem.

7. Belysning och kommunikation.

För att garantera trafiksäkerheten kontrollerar vi att fordon är utrustade med ljusreflektorer och backspeglar. Dessutom måste viktiga belysningsindikatorer som bromsljus, strålkastare och en fungerande varningstriangel installeras före besiktningen för tre- eller fyrhjulingar.

8. Instrumentering

Vi kontrollerarl att din motorcykels väsentliga komponenter - från hastighetsmätare till helljus- och blinkersindikatorer, plus ABS-system som ingår i vissa modeller - fungerar som det ska.

8. Övrigt.

För att bedöma motorcykelns allmänna skick och säkerhet tar vi den på provkörning. Om överdrivet buller upptäcks under körningen genomför vi en extra ljudkontroll. Som en del av denna bedömning ska du se till att kontrollera att dina vindrutetorkare fungerar som de ska innan du anländer till vår anläggning - glöm inte att fylla på spolarvätskan! ytterligare inspektioner innan den kan registreras framgångsrikt på allmänna vägar.