Husvagn

Besikta husvagn på Carspect

För att säkerställa att din husvagn är säker att resa med måste den kontrollbesiktigas (inspekteras) regelbundet. Alla husvagnar är registrerade som släpvagnar och måste enligt lag besiktigas minst vartannat år, men vi rekommenderar att du tar ett extra steg och låter göra en Gasoltest (LPG-inspektion) varje år. Vi bjuder in alla våra kunder att följa med oss under besiktningarna så att vi tillsammans kan observera fordonets skick och diskutera hur vi bäst kan skydda dess livslängd!

Boka tid för husvagnsbesiktning

Hur ofta ska man besikta en husvagn?

Du ska besikta din husvagn 48 månader efter den första gången den togs i trafik. Därefter ska din husvagn besiktigas senast 24 månader efter den månad då den senaste fullständiga kontrollbesiktningen gjordes. Om husvagnen är 50 år eller äldre kan den befrias från besiktning.

Regelbunden besiktning av en husvagn är viktig för att garantera dess säkerhet och prestanda. Husvagnar bör inspekteras minst en gång om året, eller oftare beroende på hur ofta den används.

Vad kostar en besiktning av husvagn?

Du kan hitta våra priser för husvagnsbesiktning på vår prissida, den kan du hitta här. Priser går också att hitta när du bokar tid.

Var kan man besikta?

Carspect erbjuder husvagnsbesiktning i flera stader, till exempel i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Boka tid för husvagnsbesiktning

Vad gäller för besiktning av husvagn?

Bärande konstruktion

Vi säkerställer ditt fordons optimala säkerhet genom att grundligt undersöka ram, fästen och bromsar för att upptäcka eventuell rost eller tecken på skador. Tidig upptäckt minskar potentiella risker från defekta komponenter så att du förblir säker på varje resa.

Hjulsystem.

Vi kontrollerar skador och fastsättning på flera detaljer rörande axlar, hjul och fjädring. Vi undersöker däckens mönsterdjup för optimal prestanda - minst 1,6 mm mönsterdjup krävs för godkännande - och utvärderar eventuella skador eller missljud i hjullager genom att rotera hjulen.

Belysning och kommunikation.

Trafiksäkerheten är av största vikt och genom att se till att all lagstadgad belysningsutrustning fungerar korrekt bidrar vi till att minska risken för olyckor på våra vägar. Genom rigorösa tester av bl.a. positionsljus, körriktningsvisare (blinkers), reflexer, sidomarkeringar och stoppljus (bromsljus) kan du som trafikant vara mer lugn för att resan blir säker

Kaross.

För att garantera din säkerhet och skyddet av alla som är på väg undersöker vi noggrant om fordonets kaross är ordentligt fastsatt i ramen. Vi granskar också att det inte finns några farliga eller ojämna kanter

Bromssystem.

Här kontrollerar vi att bromsarna fungerar lika bra på båda sidor. Vi tar också reda på om de är tillräckligt effektiva och stoppar husvagnen på rätt sätt när du trycker på bromspedalen i din bil. Även parkeringsbromsen kontrolleras.

Övrigt.

Vår inspektionsprocess säkerställer att din husvagn är säker och sund, med en grundlig bedömning av dess broms- och kopplingssystem. Följ med oss på provkörning - vi svarar mer än gärna på de frågor du har om ditt fordon. För att hålla dig säker på semesterresorna ska du även se till att få en årlig Gasoltest gjord; våra experter kommer att inspektera gasolsystemet och sedan utföra ett läckagetest med hjälp av specialutrustning för trycksättning