Husbil

Besikta husbil på Carspect

När ska du åka på nästa husbilsresa? Se till att planera i förväg och få en professionell fordonskontroll för att minska risken för oönskade överraskningar. De flesta av våra besiktningsstationer tar emot flera typer av fordon. Med oss kommer du inte bara att vara redo att utforska när du anländer till din destination - du kommer också att känna dig mer säker när du tar det första steget på vägen.

Boka tid för husbilsbesiktning

Hur ofta ska man besikta en husbil?

För att säkerställa en säker drift av din husbil är det viktigt att den inspekteras regelbundet. PB Klass II-fordon med en totalvikt på upp till 3500 kg måste kontrolleras inom 36 månader efter att de tagits i bruk första gången och därefter var 24:e respektive 14:e månad beroende på den redan påbörjade besiktningsperioden.

Husbilar med en totalvikt på 3501 kg eller mer måste besiktigas en gång inom 12 månader från när de tagits i bruk och därefter senast varje år i följd.

Varje eftersläpning i inspektionerna kan leda till körförbud tills man når en inspektionsstation för att se till att alla trafik- och miljökrav återigen uppfylls.

Vad kostar en besiktning av husbil?

Du kan hitta våra priser för husbilsbesiktning på vår prissida, den kan du hitta här. Priser går också att hitta när du bokar tid.

Var kan man besikta?

Carspect erbjuder husbilsbesiktning i många städer t.ex. Stockholm, Göteborg och Malmö.

Boka tid för husbilsbesiktning
 

Vad gäller för besiktning av husbil?

Våra expertutbildade inspektörer kommer att utföra en grundlig inspektion av din husbils miljöpåverkan och tekniska välmående för att se till att den är säker att använda på vägen. Vårt team kan visa dig eventuella reparationsbehov som identifieras under processen; när vi är klara levererar vi en officiell rapport med alla resultat inkluderade.