Begagnattest

Begagnattest kan beställas i samband med vanlig kontrollbesiktning eller så kommer du in till oss och endast gör testet.

Begagnattest är en utökad teknisk kontroll av krav inom trafiksäkerhet och miljö. Vi följer samtliga rutiner och kontroller som ingår i en obligatorisk kontrollbesiktning.Vi har kompletterat med tekniska undersökningar som normalt inte ingår i en föreskriven kontrollbesiktning.

Testet är utmärkt att göra innan till exempel en ny säsong för att säkerställa att fordonet är trafiksäkert. Det är även en bra kontroll att genomför inför ett köp eller försäljning av ditt fordon.

Vi kontrollerar bland annat följande:

Bromsvätska
Bilar idag har hydrauliska bromsar. Bromskraften överförs från pedal till bromsar med hjälp av bromsvätska. Bromsvätskan drar åt sig fukt vilket försämrar dess egenskaper samt orsakar korrosion i bromssystemet.

Bromsar
Retardationsförmågan fastställs vid provkörningen och är ett mått på vilken kapacitet bromsarna har på fordonet.

Däck
Vi mäter mönsterdjup på samtliga däck samt upplyser om snedslitna däck. Mönsterdjup mäts på mittersta 75 % av däcket. Kravet på mönsterdjup är 1,6 mm för både sommar- och vinterdäck, dock gäller 3 mm vid vinterväglag (1/12-31/3).

Kylvätskans fryspunkt
I vattenkylda motorer har man en glykolblandning för att inte motorn skall frysa sönder. Med rätt inblandning tål kylvätskan nedåt -35°C. Blandningen bör vara 50/50 med vatten.

Protokoll
Du får ett underskrivet protokoll samt en genomgång av resultatet av teknikern.

Pris
Väljer du att genomföra testet i samband med kontrollbesiktning kostar testet endast 250 kr (345 kr rabatt). Genomför du testet utan kontrollbesiktning kostar det från 595 kr. För priser, se respektive station.

Vi ser gärna att ni följer med under testet, välkommen in till din Carspect-station.

Vill du besiktiga bilen, boka på några av våra stationer för bilbesiktning eller ring kundtjänst telefon 0771-44 22 33.